Αισιόδοξη η TUI για τον ελληνικό τουρισμό το 2014
Buying a Home

Αισιόδοξη η TUI για τον ελληνικό τουρισμό το 2014

Θεόδωρος Τσιούμης

Αισιόδοξη η TUI για τον ελληνικό τουρισμό το 2014

Μηνύματα αισιοδοξίας στον τουριστικό κόσμο της χώρας έστειλε μέσω εκτιμήσεών του για την πορεία του κλάδου το 2014, ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού τουριστικού ομίλου TUI (διοργανωτής ταξιδιών) Πίτερ Λονγκ.

Στη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Λονγκ εκτίμησε ότι του χρόνου η ναυαρχίδα των Tour Operator’s θα αυξήσει κατά 300.000 τουρίστες τον αριθμό των επισκεπτών που διακινεί προς την Ελλάδα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό τους σε πάνω από τα 2 εκατομμύρια τουρίστες.

O πρόεδρος των εν Ελλάδι Τουριστικών Πρακτόρων (HATTA) Γιώργος Τελώνης υπογράμμισε, ότι τέτοιες εκτιμήσεις-αναφορές θα συμπαρασύρουν και άλλους μεγάλους “παίκτες” (οργανωτές ταξιδιών) να κατευθύνουν και οι ίδιοι περισσότερο τουρισμό προς τη χώρα μας. Όπως επισήμανε ο κ.Τελώνης, αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα αναμένεται και εξαιτίας της αναταραχής στην Αίγυπτο.

Η TUI, όπως τονίζει ο κ. Τελώνης, αναγνωρίζει τη βελτίωση του κλίματος στη χώρα μας και τον θετικό αντίκτυπο που αυτό έχει στις αγορές του εξωτερικού. Όπως είπε, αυτό που μένει στη χώρα μας είναι να βελτιώσει τις υποδομές της (τόπους υποδοχής τουριστών) προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση και την επόμενη περίοδο.

Ο Πίτερ Λονγκ, στη διάρκεια της επίσκεψης του, τις προηγούμενες ημέρες, είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά αλλά και επικοινωνία με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει θετική εξέλιξη για τις οφειλές του ΕΟΤ στον γερμανικό τουριστικό όμιλο.

source: RE+D Magazine

 

Partager:
Related Posts
News insight
Το “λεξικό” με τους 5 πιο κρίσιμους όρους που συνήθως μπερδεύουν τους αγοραστές και πωλητές στην ελληνική αγορά: mars 06, 2026
Το “λεξικό” με τους 5 πιο κρίσιμους όρους που συνήθως μπερδεύουν τους αγοραστές και πωλητές στην ελληνική αγορά:

Το “λεξικό” με τους 5 πιο κρίσιμους όρους που συνήθως μπερδεύουν τους αγοραστές και πωλητές στην ελλ...

Ελάτη και Περτούλι: Οδηγός για ένα Τριήμερο στα Ελατοδάση του Κόζιακα févr. 25, 2026
Ελάτη και Περτούλι: Οδηγός για ένα Τριήμερο στα Ελατοδάση του Κόζιακα

Ελάτη και Περτούλι: Οδηγός για ένα Τριήμερο στα Ελατοδάση του Κόζιακα Written by Buy2Greece in Buy2G...

Καλαμάτα 2026 Ο Νέος Προορισμός για City Break στην Ευρώπη févr. 25, 2026
Καλαμάτα 2026 Ο Νέος Προορισμός για City Break στην Ευρώπη

Καλαμάτα 2026 Ο Νέος Προορισμός για City Break στην Ευρώπη Written by Buy2Greece in Buy2Greece Η φρά...

Your experience on this site will be improved by allowing cookies.